Events 2017-11-26T11:53:16+00:00

Evenementen

ALLERBESTE

Wat een mooi jaar. Het wilde idee van ooit om onze feestzaal open te stellen voor publieke evenementen, groeide uit tot een echte werking. En het mag blijven groeien. Dit jaar presenteren we ons meest uitgebreide programma tot nog toe. Cultureel en culinair, jeugdige geestdrift, zoenen voor grootouders, comedy en filosofie, muziek, theater en muziektheater. En als kers op de panna cotta enkele grote namen!

Enkele dingen zijn dit jaar anders:
( Reserveren gebeurt vanaf nu online, meer info daarover vind je achteraan in de brochure.
( De prijs van het cultuur-arrangement wordt dit jaar vastgelegd op 35 euro. Dit maakt het voor ons mogelijk om de kwaliteit van het arrangement op een comfortabele manier te blijven garanderen.

Een paar veranderingen dus, maar de kern blijft hetzelfde. De keuze om humor en ontroering af te wisselen, zullen we blijven maken. We blijven staan voor nieuw talent, een eerlijke keuken en een familiale omkadering. We zullen blijven proberen om die verwondering met het hele publiek te delen. Wie doet mee?

Tot binnenkort, tot in Smoutmolen!

Warme groeten,
Ann, Waldo & Adriaan

Evenementen Smoutmolene 2017-2018

CULtuur

Maanlander

MAANLANDER – ALBUM RELEASE
LANDER SEVERINS
20 OKTOBER 2017

geheel per ongeluk
belandde LEMS-1963-4
maanlander
op Aarde
een jaar lang reisde hij
door de wereld
en keek
naar toevallige plekken
waar hij toevallig belandde
door toevallige coördinaten
keek hij naar de mensen
en naar kevers
en nu doet LEMS zijn verhaal

( Tekst, muziek en spel: Lander Severins
( Regie: Arne Baeck
( Coaching: Adriaan Severins & Minou Bosua

Na bijna een jaar van Vlaamse en Nederlandse huiskamers en theaters af te schuimen brengt Lander zijn monoloog naar Zoersel. Naast de aftrap van ons cultuurseizoen betekent deze avond ook de officiële cd-release van het album MAANLANDER. Voor het eerst te verkrijgen na de voorstelling!

( Tickets: 10 euro p.p. -deuren 20u00
( Arrangement: 35 euro p.p. – deuren 19u00
( Start voorstelling: 20u30

SOCRATES
BRUNO VANDEN BROECKE &
STEFAAN VAN BRABANDT
28 NOVEMBER 2017

TOPNIVEAU IN SMOUTMOLEN!

“Een leven dat zichzelf niet onderzoekt, is het leven niet waard”

Socrates, “vader van de filosofie”, leermeester van Plato, was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Wat hem niet in dank werd afgenomen: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.

In de theatermonoloog SOCRATES kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denken.

( Concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
( Spel: Bruno Vanden Broecke
( Productie: De Verwondering
( Coproductie: Het Zuidelijk Toneel, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Arenbergschouwburg
( Dramaturgie: Wannes Gyselinck
( Techniek: Dimitri Joly

De enthousiaste en lovende reacties van het publiek en de vraag vanuit de zalen deden Stefaan Van Brabandt en Bruno Vanden Broecke beslissen om SOCRATES ook in 2017-2018 een korte periode te hernemen.

( Tickets: 15 euro p.p. – deuren 20u00
( Arrangement: 40 euro p.p. – deuren 19u00
( Start voorstelling: 20u30

Socrates - Bruno Vanden Broecke
Uitverkocht

EEN ZOEN VAN TOEN
STOKMAN & VOS
18 FEBRUARI 2018

Een zondagnamiddag waarop we onze grootouders een dikke zoen geven!
Met hun Golden Oldiesprogramma Een Zoen Van Toen hebben Astrid Stockman en Liesbeth Devos (aka Stokman & Vos) een glasheldere missie: senioren verblijden met pareltjes uit ons muzikaal cultureel erfgoed.

En dat willen ze niet alleen doen in ontmoetings – en cultuurcentra maar ook in rusthuizen en woonzorgcentra. Speciaal voor hen duikt dit allercharmante sopranenduo in de mooiste melodieën uit het klassieke en lichte repertoire. Samen met Stijn Bettens op de accordeon trakteren ze het publiek op hun favoriete meezingers. Een Zoen Van Toen is een gevarieerd liedjesprogramma met klasse waar senioren, vrienden, kinderen en kleinkinderen gegarandeerd vrolijk van worden.

( Concept en zang: Astrid Stockman en Liesbeth Devos
( Accordeon: Stijn Bettens
( Logistieke ondersteuning en spreiding: WALPURGIS

( Tickets: 10 euro p.p. – deuren 14u00
( Start voorstelling: 14u30
( Bij dit evenement is geen arrangement te bestellen. Voor- en na het concert voorzien wij taart en koffie aan democratische prijzen.

Tickets
comedy café 1comedy café 2

COMEDY CAFÉ
23 FEBRUARI 2018

LACHEN, GIEREN, SMULLEN!

Na het succes van vorig jaar, nodigen we jou opnieuw uit in ons Comedy Café.
De formule blijft dezelfde, de line-up net iets anders. Je neemt plaats aan één van de tafeltjes in ons café, en laat je verrassen door nieuw en beproefd komisch talent, een kwalitatieve en diverse samenstelling van grapjassen en lolbroeken.

Of je nu houdt van cabaret, stand up, absurde humor of improvisatie, we voorzien voor elk wat wils. En voor de kleine hongerigen, is er (naast het arrangement met warme maaltijd) tijdens de optredens ook een bordje tapas warm of koud te bestellen!

We maken de namen van de komieken bekend vanaf januari, hou dus zeker ons website en Facebook-pagina in het oog!

( Tickets: 10 euro p.p. -deuren 20u00
( Arrangement: 35 euro pp – deuren 19u00
( Start eerste act: 20u30

Tickets / Arrangement

KARAKTERKAPITAAL
PATRICK SYTSEMA
23 MAART 2018

Een constante in ons programma: nieuw talent waarin wij geloven. Op 23 maart laten we u graag kennismaken met Patrick Sytsema, 23 jaar. Er wordt over hem gezegd dat hij karakterkapitaal bezit. Eigenschappen die je doelbewust kan inzetten voor eigen gewin. Dat klinkt smerig en fout, maar is dat het ook? Het lijkt hem namelijk voor de wind te gaan. Leuke lach, goed pak en weelderig haar.

Maar er knaagt iets onder dat pak. Twijfel. En dat is een risicofactor die lastig samengaat met kapitaal. In tijden van onzekerheid kan kapitaal immers groeien, maar ook noodlottig afbrokkelen…

( Tekst en spel: Patrick Sytsema
( Regie: Pieter Bouman & Anemoon Langenhoff

Patrick studeerde in 2017 af als cabaretier aan de Koningstheateracademie, ’s-Hertogenbosch (NL) en is nu klaar voor de wijde wereld. Eerste stop: Zoersel!

( Tickets: 10 euro pp – deuren 20u00
( Arrangement: 35 euro pp – deuren 19u00
( Start voorstelling: 20u30

Karakterkapitaal - patrick Sytsema
Tickets / Arrangement
Johnyboy - Elena Peeters
Tickets / Arrangement

JOHNYBOY
ELENA PEETERS
4 MEI 2018

Elena bracht in april 2015 ELENA naar Smoutmolen. Deze afstudeervoorstelling over haar voetreis naar Rome betekende voor ons ook de eerste cultuuravond in onze zaal. Het deed ons beslissen om verder te gaan met de uitbouw van een eigen programma. Vandaag, drie jaar later, zijn we heel fier om Elena opnieuw te kunnen uitnodigen met haar nieuwe voorstelling: Johnyboy. Elena’s zoektocht naar verbinding gaat door: voor deze nieuwe monoloog vertrekt Elena terug op reis, dit keer naar Amerika. Sinds een jaar correspondeert ze met twee terdoodveroordeelden en één levensgestrafte man in Texas en California. In oktober 2017 zoekt ze deze mannen op.

“De focus op de doodstraf is het afgelopen jaar geleidelijk aan verschoven naar de focus op het principe dat in deze tijd – of misschien ligt het aan mijn veranderende blik – steeds meer terrein wint: oog om oog, tand om tand. Haat die bestreden wordt met haat. Ik ga naar Amerika om het hierover te hebben met zowel mijn correspondenten als met hun familieleden, met een advocaat wiens hele carrière draaide rond de doodstraf, met de plaatselijke bevolking in Texas, New Mexico, Arizona en California bij wie ik de nachten zal doorbrengen. Het menselijke aspect wint het van het Amerikaanse strafrechtsysteem.”

( Coaching: Suzanne Grotenhuis
( Dramaturgie: Rosa Vandervost, Sebastian Müngersdorff
( Scenografie: Berten Vanderbruggen
( Lichtontwerp: Sander Salden
( Productie: SLAK / co-productie: de Warande, De Nwe Tijd

Voor het eerst, na de première in de Warande (Turnhout), te zien in Smoutmolen!

( Tickets: 10 euro pp – deuren 20u00
( Arrangement: 35 euro pp – deuren 19u00
( Start voorstelling: 20u30

CHANTAL ACDA (DUO)
& INGRID GODON
25 MEI 2018

Ons seizoen neerleggen doen we opnieuw met muziek. Hoe de wondermooie avond met Spinvis en November op te volgen? Met veel trots nodigen we u uit voor Chantal Acda. Een avond vol zachte, warme en lange klanken.

Chantal Acda zal haar nummers in een intieme versie presenteren, live ondersteund door Gaëtan Vandewoude (gekend van Isbells). En om het plaatje helemaal compleet te maken begeleidt illustratrice Ingrid Godon de muziek met live tekeningen. Kom en laat u betoveren!

Ook dit jaar voorzien we in het voorprogramma nieuw talent. Deze act wordt gecommuniceerd in april 2018 via onze website en Facebook-pagina.

( Tickets: 10 euro pp – deuren 20u00
( Start eerste act: 20u30
( Arrangement: 35 euro pp – deuren 19u00

Tickets / Arrangement
Chantal Acda (duo) 1Chantal Acda (duo) 2

CULinair

Wijnproeven met Waldo
Wijnproeven

WIJNPROEVEN MET WALDO
17 & 18 NOVEMBER 2017

Afdronk, Barbaresco, Cabernet, Decanteren, Eikenhout, Frisse zuurtjes,…Je zou woordenboeken kunnen vullen met wijntermen. Maar wat betekent het allemaal? Laat het ons proeven!

Tijdens wijnproeven met Waldo delen we met jou onze passie voor wijn. Een avond waar je in beperkt gezelschap kan proeven, bijleren en genieten. En bij een lekkere slok wijn hoort natuurlijk een passend hapje. Deze worden rondgegeven tijdens het verloop van de avond. Zowel voor de prille als de doorwinterde smaakpapillen. Waldo stelt zijn kennis af op ieders niveau. Salute!

Omdat we de groepen beperkt willen houden, wordt deze avond twee keer georganiseerd. Bij reservatie kies je dus voor 17 of 18 november. Aan het einde van de avond is er de mogelijkheid je persoonlijke wijncollectie uit te breiden.

( Deuren: 19u30 – start avond: 20u00
( Prijs per persoon (incl. wijnen, water en hapjes): 30 euro

SMOUTMOLEN FEESTMENU’S
24 & 31 DECEMBER 2017

DE SMAKEN VAN SMOUTMOLEN IN HUIS!

Ontvang je gasten met kerstavond en weet je niet waar te beginnen? Of blijf je thuis met oudjaar en wil je jezelf eens lekker verwennen? Dat kan! Smoutmolen biedt je de kans om een volledig feestmenu thuis te beleven. Wij garanderen jou dezelfde kwaliteit als op één van onze feesten en een pak minder stress achter het fornuis.

De menu’s zijn aan Smoutmolen af te halen op de dag zelf tussen 12u en 14, of te laten leveren aan huis (in regio Zoersel, Malle, Zandhoven, Schilde).

Je kan je maaltijd zelf online samenstellen.

De keuze-menu’s zijn beschikbaar op de pagina Smoutmolen feestmenu’s.

Smoutmolen feestmenu's
Nieuwjaarsbrunch + Concert 1Nieuwjaarsbrunch + Concert 2

NIEUWJAARSBRUNCH + CONCERT
7 JANUARI 2018

Bubbels, goede voornemens, beste wensen, samen met familie en vrienden klinken op het nieuwe jaar. We helpen er graag aan mee! Op zondag 7 januari heten we je welkom voor een zeer uitgebreid brunchbuffet. Rustig de tijd om te genieten van een ruim assortiment aan koude en warme gerechtjes. En dat is niet alles. Hoe kan een nieuwjaarsfeest zonder muziek? Na de brunch genieten we van een uurtje klassiek. Hierbij verbinden we het Westen met het Oosten.

Laat u meenemen op een reis door Tom Johnson (viool), Govaart Haché (contratenor) en Hussein Rassim (oosterse luit). De ideale combinatie om het jaar goed in te zetten!

( Start brunch: 11u00
( Start concert: 13u00
( Prijs per volwassene 40 euro, kinderen (3 – 12 jaar) 20 euro
( Inbegrepen in de prijs: een glas cava, water en koffie aan tafel

Voor dit evenement verkopen we enkel het volledige arrangement.

Arrangement Nieuwjaarsbrunch

PAASONTBIJT
1 APRIL 2018

BIM BAM BEIEREN!

Een vaste waarde in ons aanbod, een warm moment voor elke familie. Ons Paasontbijt betekent een groot en gevarieerd ontbijtbuffet voor jong en oud. Eitjes, warme wafels, quiche, slaatjes,…en dat alles super vers.

We hopen ook dit jaar op een onverwachts bezoekje van de klokken!

( Ontbijtbuffet doorlopend van 9u00 tot 12u00.
( Prijs (incl. aperitief, koffie, thee en water):
25 euro/volwassene, 15 euro/kind (3-12 jaar)

Paasontbijt
Paas ontbijt 2018

MOEDERKESONTBIJT
15 AUGUSTUS 2018

“MAMAN, C’EST TOI, LA PLUS BELLE DU MONDE AUCUNE AUTRE À LA RONDE N’EST PLUS JOLIE”

We zouden ze voortdurend in de bloemetjes moeten zetten, maar op 15 augustus verwennen we ze net dat ietsje meer… Een familie-ontbijt met speciale aandacht voor alle mama’s, moekes, oma’s, moemoes, bomma’s, bobonnekes en schoonmoeders. Een ideaal moment in de zomer om nog eens samen te komen met de hele familie. Een ideaal moment in de zomer om nog eens samen te komen met de hele familie.

En voor wie al niet meer wachten kan: tijdens het Moederkesontbijt krijg je een eerste inkijk in het nieuwe cultuuraanbod van seizoen ‘18 – ‘19.

( Ontbijtbuffet doorlopend van 9u00 tot 12u00.
( Prijs (incl. aperitief, koffie, thee en water): 25 euro/volwassene, 15 euro/kind (3-12 jaar)

Moederkesontbijt

RESERVATIES – NIEUW

Sinds dit jaar hanteren we een nieuw reservatiesysteem. Via de website smoutmolen.be/events kan je een online reservatieformulier invullen voor elk evenement waarin je geïnteresseerd bent.

Let daarbij duidelijk op het onderscheid tussen:
( een gewoon ticket voor de voorstelling, te betalen aan de kassa
( het arrangement = ticket + warme maaltijd (incl. een glas wijn, een koffie en water tijdens de maaltijd), te betalen via overschrijving

Het mailadres events@smoutmolen.be blijft wel nog steeds gebruik, mocht u praktische vragen of opmerkingen hebben.

Verder houden we u graag op de hoogte van onze evenementen via onze website, onze Facebook-pagina en de nieuwsbrief.

Smoutmolen
Feestzaal – Catering – Wijnen
Kerkstraat 54
2980 Zoersel
Tel 03.312.55.12
smoutmolen.be